Featured

În lumea copiilor

By Tuesday, August 26, 2014 No tags Permalink 0

Energia copiilor, debordandă şi molipsitoare ne va aşeza mereu pe chip un surâs nostalgic ca tribut al vremurilor de odată când şi noi am fost asemenea lor. Dincolo de diferenţe, locul de joacă din parc rămâne spaţiul egalităţilor. Fetiţă sau băiat, balansoarul este la fel şi pentru unul şi pentru celălalt, avut sau cu o situaţie mai precară, topoganul îi poartă în cârca sa pe toţi. Diversitatea este legată cu fir roşu de un scop comun: joaca.

În lumea copiilor, departe de griji şi agitaţia cotidiană, totul e colorat şi simplu. Mai ales simplu. Iar copii sunt gata să ne fie adevăraţi profesori în lecţii de viaţă. Curajul lor iese la iveală odată cu saltul în necunoscutul topoganului. Omuleţul se aruncă fără regrete, ştiind că jos mâinile protectoare ale mamei îi vor învălui. Oare nu am putea aplica şi noi această îndrăzneală ce o vedem la cei mici? Să vorbim mai puţin şi să facem mai mult. Să ne avântăm temerari în iureşul existenţial, fără a ne lăsa bântuiţi de gândul unei înfrângeri. Eşecul va veni. Dar odată cu el poate aduce perseverenţa pentru un viitor mai bun. Totul depide de cum alegem să vedem lucrurile.

Încă o lecţie învăţată de la copii: oricât s-ar certa, la finalul zilei îi găseşti tot împreună. De ce? Pentru că sufletul pur de copil e mai înţelep decât rolul nostru de om mare. Pentru că ei nu lasă resentimentele să le conducă relaţiile şi conştientizează mai bine ca noi, cei mari, nevoia de prieteni şi de iertare.

Unde au dispărut copii din noi, de altădată?

Suntem atât de maturi încât am uitat să fim copii. Să lăsăm de o parte rolul de om mare, obosit de preocupările zilnice şi să trăim viaţa prin energia nebună a unui copil, pentru care râsul e o stare naturală, şi nu un gest schiţat.

Ia-ţi timp pentru sufletul tău. Fugi în parc la locul de joacă şi priveşte. Copii vor avea multe lecţii pentru tine.

DSCF0556

DSCF0544DSCF0547DSCF0550DSCF0551DSCF0572

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *