Featured

Integritatea. Un stil de viață.

By Sunday, October 26, 2014 No tags Permalink 0

Weekend-ul acesta m-am numărat printre norocoșii care au luat parte la dineul oficial ținut în cinstea venirii în România pentru prima dată a domnului Kevin Nunnally, Vicepreședinte IBM Corp, Global. Într-o atmosferă intimă, care a reunit profesioniști și oameni de afaceri din diverse domenii, Kevin a vorbit despre principiile de integritate în afaceri, relații și echilibru personal, temă care m-a condus către o reflecție personală asupra mea și a societății în care trăiesc.

Având în spate o carieră de 31 de ani la IBM, Kevin a discutat deschis despre importanța definirii standardelor și valorilor în viață. Iar una din întrebările cheie, pe care fiecare din noi trebuie să ne-o punem cât mai devreme în călătoria vieții este: Care sunt standardele mele?

Onestitatea reprezintă o bază puternică pentru orice tip de relație, fie personală sau profesională, iar curajul de a-ți recunoaște greșeala face din tine un învingător și nicidecum un învins. Să fii o persoană de încredere, dublată de calitatea de a face lucrurile în excelență sunt virtuți care stabilesc integritatea unui lider. Iar puterea de a-i sluji pe ceilalți, întrebându-te mereu nu ce să faci pentru tine, ci cum să îi ajuți pe cei din jurul tău va defini cine ești.

Pasiunea cu care Kevin povestea toate aceste principii întărindu-le prin relatarea unor experiențe personale m-a făcut să văd în viața lui integritatea ca pe un stil de viață. Și cum bine mărturisea el însuși, integritatea este o călătorie despre cum îți construiești viața. Integritatea poate rămâne mult timp nerecunoscută de ceilalți, însă mai presus de toate, este o investiție pe termen lung în persoana ta.

Un principiu de aplicat în lupta de zi cu zi timpul: nu fi în grabă pentru a ajunge undeva, pentru că în această alergare pierzi perspectiva în viață.

La 53 de ani cu trei copii și o soție minunată, Kevin este un om de succes împlinit care mărturișește deschis că relația cu Hristos este fundamentul pentru tot ceea ce face:”să am o relație, nu o religie”.

În societatea românească îmi pare că puțini știu cu adevărat despre integritate și mai puțini sunt cei care o aplică. Integritatea e un stil de viață, care îți aparține doar ție și depinde de valorile și standardele cu care te ”hrănești”. Este o construcție ce definește traseul viitorului tău.

Tu cât de mult îți dorești să fii integru?

0
2 Comments
  • Cristina Dragomir
    November 3, 2014

    A fost o placere, Catalina, sa citesc articolul tau! Si uite asa am descoperit si blogul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *