Featured

Războiul cărților: Sampras vs Agassi

Fiind o fană împătimită a tenisului și o jucătoare pasionată de câte ori prind o rachetă și un teren prin zona, cărțile celor doi mari campioni ai tenisului au reprezentat tortul de ciocolată în materie de lectură.

Rivalii de pe terenul de tenis, au rămas rivali și în rândul autorilor de cărți. Pete Sampras și Andre Agassi, o generație de aur, două trasee de viață împărtășind același fir comun: tenisul de câmp.

Cartea lui Pete Sampras ”În mintea unui campion. Învățăturile unei vieți petrecute în tenis”, este împărțită în zece capitole, fiecare capitol fiind structurat în jurul anilor reprezentativi etapei descrise. Copilul Pete a fost îndrăgostit de tenis, și a luptat întreaga copilărie pentru a fi remarcat și a ajunge între primii jucători ai lumii.

Cartea surprinde cu adevărat jocul tehnic din mintea lui Pete, cum gândea fiecare meci, cum savura victoria și cum trata înfrângerile suferite. O carte pentru iubitorii tenisului, în care Pete vorbește despre arta tenisului, în termenii specifici acestuia. Cele zece capitol sunt urmate de un epilog, pentru ca în finalul cărții să avem parte de un apendice intitulat ”Despre adversarii mei ”, o scriere savuroasă, exprimând părerea personală a lui Pete asupra jocului adversarilor săi.

Open. O autobiografie” a fost o carte citită pe nerăsuflate, deoarece Andre își expune foarte mult aspecte din viața personală. Pentru mine a fost surpinzător să descopăr că marele campion de peste ani a urât tenisul și încă într-o măsură foarte mare. Tatăl său a fost cel care și-a obligat copii să reușească în tenis, însă Andre a fost cel de care talentul a stat lipit.

Cartea cuprinde 29 de capitole evidențiind episoade din viața amoroasă, perioada petrecută la academia lui Nick Bollettieri, momentele de răzvrătire, dar și marile turnee câștigate de Andre. Această scriere explică multe din căderile și revenirile sale în circuitul masculin de tenis. Cartea creionează nefericirea copilului obligat să bată mingea pe teren, dar și povestea de dragoste cu Steffi Graf.

Doi jucători fantastici, două vieți inspiraționale. Tu pe care o alegi?

 

open-o-autobiografie_1_produs

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *