Featured

Suflete grăbite cu pași mărunți

By Saturday, October 25, 2014 No tags Permalink 0

În alergarea după un metrou și în lunga așteptare după un altul oamenii mișună ca niște furnicuțe grăbite. Fiecare își poartă cu sine povestea cuibărită în filele strânse din colțurile inimii.

Adeseori îmbulzeala sau mersul grăbit face ca unele file să fie rătăcite printre pantofii lăcuiți sau teneșii rupți. Foaia de viață ascunde eșecuri dureroase sau victorii neașteptate. Zâmbete forțate sau ochi plânși.

Pe peronul prăfuit se înghesuie povești multe. Drame sau crâmpeie de iubire, spirit melancolic captiv agitației capitalei, sau suflet agitat prizonier unui oraș boem. Unii sunt singuri, adânciți în tăcere, alții sunt însoțiți de un grup gălăgios. Unii merg gârboviți de probleme, alții pășesc țanțoș în hainele de firmă care nu le acoperă murdăria caracterului.

Pe ritmurile muzicii ascultate în căști, îmbrăcați în trening sau costum, cu ochelari sau fără, fiecare privește viața prin propriile lentile.  Dacă pentu unii ziua de mâine este un viitor îndepărtat, pentru alții parcursul următorilor ani este bine planificat. Mici roboței programați pentru care neprevăzutul există doar în povestea luptei dintre Făt-Frumos și balaur.

Oamenii se grăbesc să intre în metrou, merg iute spre ocuparea unui loc, călcând cu pași greoi filele scăpate din povestea altuia. Poate a celui de lângă el, sau a celui de mult plecat.

Chipuri tinere sau ridate de urme săpate adânc în obrajii obosiți de munca anilor trecuți; gângureli de copii sau file îngălbenite de carte ce își fac loc cu greutate printre mulțimea așezată asemenea unei oștiri, umăr la umăr. Toate creeză lumea unică, colorată cu accente de gri ale metroului bucureștean.

Oameni ai poveștilor. Unii își spun fragemente din cartea lor, alții se sfiesc să își dezvăluie fața coperții. Cu toții scriu povești cu fiecare clipă scursă în clepsidra vremii. Suflete grăbite cu pași mărunți.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *