Featured

Motivația: un veșnic azi!

By Monday, November 3, 2014 No tags Permalink 0

Motivarea. Sau pur și simplu lucrurile care ne dau dimineața jos din pat, persoanele care ne molipsesc cu energia lor sau momentele care ne mobilizează să fim puși pe fapte mărețe. Sau doar utile și plăcute nouă.

În societatea contemportană, unde oamenii sunt tot mai obosiți și lipsiți de pasiune și dedicare, poate fi dificil să găsești doza de motivare, necesară pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor fixate. Bun bun, păi și dacă e greu, cum o găsesc poate te întrebi? Nimic mai simplu. Totul ține de dorința din tine de a porni în căutarea motivației, de a trata întregul proces ca o excursie, asemenea celor făcute în clasele mici cu doamna învățătoare, în care din momentul plecării până la cel al întoacerii acasă era un carnaval și nicidecum o corvoadă.

De ce nu suntem motivați? Pentru că din păcate uităm să căutăm în jurul nostru motivele care să ne antreneze în lupta de fiecare zi, trăim aproape constant teama de a nu greși împletită cu comoditatea cu care ne-am deprins.

Uităm să oferim zâmbete, uităm să trăim împreună cu cei de lângă noi, uităm să dăruim cu inima și nu cu portmoneul, uităm să privim cu sufletul și nu cu ochelarii de firmă, uităm pentru că suntem ocupați, și pentru că în rutina cea de toate zilele, e greu să diversifici și să încerci ceva nou.

Te motivează momentele când eșuezi sau cele când îmbrățișezi cu mare putere succesul? Din ce îți extragi energia? Cafeaua de dimineață, oamenii dragi, agitația orașului, liniștea serii sau pur și simplu lucrurile simple care îți aduc zâmbetul și te antrenează? Poate fi orice, trebuie doar găsit.

Motivația este în tine, dar și în exteriorul tău. Caut-o astăzi, nu mâine, nu ieri; descoper-o și urmărește-i efectele. Crede-mă, ele nu vor înceta să apară!

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *