Featured

Oamenii sunt mâini

By Wednesday, November 12, 2014 No tags Permalink 0

Oamenii sunt mâini care te îmbrățișează atunci când nimeni nu o face, care te ating ușor atunci când ai uitat ce e mângâierea, mâini care îți șterg lacrima uscată când batista nu-i îndeajuns.

Oamenii sunt mâinile părinților care ne-au ridicat la prima căzătură în încercarea noastră de a face primii pași. Mâinile bunicilor care ne-au purtat cu grijă în drumul spre școală și de a căror palmă ne-am despărțit cu greu. Mâinile iubiților sau ale iubitelor a căror mângâiere păstrează povestea tăcută a dragostei. Mâinile prietenilor care ne-au îmbrățișat atunci când tristețea ne-a inundat viața, sau ne-au felicitat când am trăit marile reușite ale noastre.

Oamenii sunt mâini aspre ale căror cute adânci trădează munca asiduă a anilor trecuți. Sau mâini cremuite, fine, care marchează un trai lipsit de griji și atenție pentru propria persoană.

Oamenii sunt mâini. Mâinile vecinei care îmi întind platoul plin de gogoși aburinde. Mâinile mătușii bolnave care imploră paharul cu apă. Mâinile copiilor dornici de a fi răsfățați în brațele pline de putere ale oamenilor mari.

Mâinile acționează. Oamenii sunt mâini, care ascund o poveste, și de care avem nevoie pentru a ne construi și contura propriul drum în pădurea cotidiană.

Oamenii sunt mâini. Sau mâinile sunt oameni cu povești.

Tu câte mâini ai?

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *