Featured

Zi cu soare și votare

Ziua de dumincă într-un București epuizat de programul birou/facultate luni-vineri, de cele mai multe ori este caracterizată de mai puțină agitație și multă liniște. Piața e în mare parte goală, iar străduțele sunt ticsite de mașini parcate regulamentar sau nu prea.

Oamenii aleg să își încarce bateriile cu un bol de popcorn în brațe sau în mallurile bucureștene. De fiecare dată când mă nimeresc duminica prin vrun mall, am impresia că a venit Crăciunul mai devreme și asta datorită agitației și a sacoșelor ce abia își fac lor în mâinile oamenilor.

Nu știu dacă soarele a zâmbit la vederea celor 14 mândri candidați, cert este că temperatura a crescut simțitor în termometru. Vremea tocmai bună de ieșit în parc, de făcut cumpărtăturile la piață, de mers la facultate sau job, și bineînțeles de votat a făcut ca oamenii să aleagă baia în lumina soarelui în cea dea doua zi a lui noiembrie.

Vremea să fie cea care a făcut să stau la o coadă considerabilă la Facultatea de Horticultură pentru a vota alături de alți zeci de oameni, sau poate campaniile bine promovate în online care punctau importanța exercitării votului i-a făcut pe oameni să renunțe la leneveala specifică duminicii?

În timp ce așteptam troleul să ajung acasă, mă întrebam dacă timpul a zburat pe aripi de zmeu și a venit ziua de luni cu agitația specifică începutului de săptămână. Zumzetul, zecile de oameni din stație, mașinile bară la bară mă fac să mă întreb: e încă duminică? Da. Duminica votului. Și a soarelui

keep-calm-si-voteaza-35

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *