Featured

Spațiul personal devenit colectiv

By Friday, January 23, 2015 No tags Permalink 0

Nevoia unui spațiu personal se diminuează treptat atunci când trăiești într-o metropolă ca Bucureștiul. Conform specialiștilor, există patru spații:

  • spațiul public se formează de la 360 cm în sus
  • spațiul social se construiește între 120 și 360 de cm
  • spațiul personal se extinde de la 45 cm la 120
  • spațiul intim este de maxim 45 de cm în fiecare direcție

Zilele trecute pe seară eram în metrou și era o mega înghesuială. Este evident că atunci când stai ca sardinele în conservă e mai greu să te bucuri de existența unui spațiu personal, dacă nu imposibil. Cu toate astea puțin bun simț nu cred că ar strica. Dincolo de faptul că nu poți avea 45 de cm în fiecare direcție, măcar te poți bucura de intimitatea mesajelor sau a gândurilor puse în scris.

Așadar, ochii jucăuși, obosiți după o zi de birou sau pur și simplu în căutarea picanteriilor din viața necunoscutului de lângă el, se opresc rapid pe telefonul din preajma lor. Să fie lumina ecranului atât de ademenitoare? Sau monotonia propriei vieți caută cu disperare puțin divertisment? Ideea e stecă indiferent dacă scriu un mesaj, îmi planific ziua sau pur și simplu citesc o știre, simt cum ochii curioșilor îmi pătrund ecranul. Ți s-a întâmplat și ție?

Vorba bunicii e sfântă: ce ție nu-ți place altuia nu-i face. Așadar, zic să respectăm puțin intimitatea sardinei de lângă noi.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *