Featured

Timpul – râul fără margini

Aseară m-am bucurat de învățăturile primite de la Andrei Dunuță și Alin Comșa la Self Trust Academy în cadrul cursului de Life Management. Un curs destinat în special managerilor, dar și celor care conștientizează nevoia gestionării corecte a celei mai importante resurse, pe care toți o primim în mod egal: timpul.

Dacă viața a înzestrat pe unii mai mult, iar pe alții mai puțin, ei bine timpul ne-a fost oferit tuturor în cantitate egală. Nu poți trișa să mai câștigi un minut în plus, nici măcar o secundă. Depinde însă de noi cum alegem să îl petrecem și în ce activități îl investim.

În mediul business și nu doar, binecunoscuta expresie ”time is money” este întâlnită frecvent, dar interpretată greșit. Timpul nu înseamnă bani. Timpul înseamnă viața. Ai atâta timp câtă viață ai și ai atâta viață cât timp ai (cum bine spunea Alin). Oprește-te din alergarea nebună și întâlnește-te cu tine. Descoperă-te și valorifică-ți timpul în ceva mai mult decât bani. În viața ta.

Cu toții lucrăm cu agende, to do list-uri, setări de obiective, planificări. Și nu-i greșit. Andrei însă m-a învățat un lucru pe cât de nou pe atât de simplu: NOT TO DO LIST-ul! Dacă tot notez fiecare activitate ce o am de făcut, cum ar fi să notez și lucrurile care nu ar trebui să le fac? Jocuri, apeluri, FB, toate acestea reprezintă surse de distragere de la planificarea inițială. Te întrebi la finalul zilei de ce nu ai bifat toate țintele fixate? Pentru că ai permis ca activitățile de pe lista de NOT TO să își facă loc în programul de MUST DO.

Alin ne-a propus 3 pași simpli pentru realizarea obiectivelor propuse. De multe ori ne fixăm activități, nu le realizăm, iar dezamăgirea se instalează ușor. Ce e de făcut?

  1. Definește scopurile – cât mai specific, cu cât mai multe detalii
  2. Stabilește activitățile – pentru îndeplinirea scopului general e nevoie de pași micuți
  3. PETRECE TIMP cu acele activități – nu doar te gândi la ele, fă-le!

A fost un curs util, cu multe sfaturi practice pe care de ASTĂZI am început să le aplic. Simt că îmi câștig timpul, iar asta îmi dă o energie debordantă.

În final, închei cu urarea trainerilor de la Self Trust Academy: îți doresc SĂ TRĂIEȘTI – e cea mai bună strategie de time management.

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *