Featured

Tu ce roade dai?

Zilele trecute o povestioară mi-a reamintit importanța plantării unor semințe corecte pentru a culege o recoltă bogată și sănătoasă. Istorisirea sună cam așa: ”Timp de patru decenii Berlinul de Est a fost controlat de comuniști, în vreme ce Berlinul de Vest a fost liber. Într-o zi,niște oameni din Berlinul de Est au luat un camion de gunoi și l-au descărcat în Berlinul de Vest. Cetățenii de aici, din Berlinul de Vest, s-ar fi putut răzbuna făcând același lucru. În schimb, ei au luat un camion încărcat cu pâine, conserve și lapte și au descărcat alimentele în Berlinul de Est, descărcându-le cu grijă. În vârful grămezii cu alimente au așezat un bilețel pe care scria: ”Fiecare oferă ce are””.

Tu ce oferi altora? Ispiri sau demoralizezi? Motivezi sau decurajezi?

De multe ori uităm un lucru simplu: gândirea noastră se materializează în fapte. O gândire negativistă va atrage cu sine neîncredere, fapte marcate de scepticism, ostilitate. Pe de altă parte, gândirea pozitivă va solidifica încrederea în forțele proprii, te va ajuta să fii o sursă de motivație pentru ceilalți și un deschizător de drumuri.

Hrănește-ți sufletul corespunzător pentru a umple hambarele inimii cu hrană sănătoasă. Plantează sămânța încrederii și vei culege roadele belșugului. Înlătură gunoaiele eșecurilor trecute și fă-ți provizii de gânduri bune.

Oferă și vei primi. Cere și ți se va da. Caută binele și îl vei găsi!

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *