Featured

Public Speaking NU doar la ora de română!

Îmi amintesc nostalgică de orele de limba română din liceu și asta pentru că reprezentau cel mai productiv timp din toată ziua petrecută la școală. Acest lucru i se datora Adelinei, profesoara de română, care de fiecare dată găsea proiecte care să ne provoace creativitatea și să ne scoată din zona de confort.

De la prezentări pe teme diverse în fața clasei urmate de emoții cumplite și de mâini transpirate, până la proiecte în care creativitatea ne era pusă la încercare. Țin minte că am lucrat împreună cu echipa mea la un basm pe care l-am transpus în versuri create de noi, și am updatat puțin povestea lui Făt Frumos și a Ilenei Cosânzeana. Prințul numai venea pe cal alb, ci pe scuter, iar Cozânzeana avea conexiune la internet, cei doi discutând pe messenger.

În liceu ora de română echivala cu ora de public speaking. Și tare mi-a fost de folos. Când am ajuns în primul an la facultate de comunicare, emoțiile vorbitului în fața colegilor noi parcă nu au mai reprezentat așa o dificultate.

Din acest motiv susțin inițiativa Amaliei Sterescu de a implementa public speaking-ul în școlile din România. Pentru că este atâta nevoie de el. De la prichindeii din școlile primare până la liceeni care au nevoie să cunoască să își susțină un punct de vedere în fața grupului. Vorbitul în public e vital. Indiferent că vei ajunge contabil și crezi că e nevoie doar să te pricepi la calcule, sau dacă îmbraci halatul alb. Susținerea unor idei, scurte prezentări la conferințe, sau simpla povestire a unui proiect, toate implică vorbit în public. Implică tehnici de stuctură, exerciții de respirație și de manageriere a emoțiilor. Și toate se învață.

Te invit să fii parte alături de noi în această inițiativă. Un prim pas este semnarea petiției aici prin care am demarat acest proces al schimbării.

manifest-ps-537x350

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *