Featured

Congresul Național al Studenților la Comunicare – Storyscaping

De ce să vii la Congresul Național al Studenților la Comunicare? Pentru că a XII-a ediție a CNSC vine la pachet cu un topic care îți trezește instant interesul, storyscaping și cu invitați pe măsura subiectului. Se anunță două zile intense, cu multe studii de caz, unde vei primi răspunsul tuturor întrebărilor tale legate de conceptul de storyscaping.

Când va fi? Pe 23 și 24 aprilie 2015.

Unde? La Universitatea Europei de Sud-Est Lumina (Şoseaua Colentina, 64b).

De ce trebuie să vii? Pentru că vei afla informații esențiale despre Storyscaping. Conferințele vor fi completate de studii de caz relevante, care vor exemplifica strategiile create și implementate de branduri. Pe lângă conferințe și studii de caz, în cadrul CNSC vor avea loc și workshopuri tematice care vor ajuta studenții să facă trecerea de la partea teoretică a Storyscapingului la cea practică.

Ești curios deja despre ce înseamnă storyscaping? Ei bine, storyscapingul reprezintă un concept care se bazează pe crearea unei poveşti de brand şi utilizarea ei într-un marketing de tip 360 grade. Strategia implică crearea unor poveşti care sa îi aducă pe consumatori mai aproape de valorile brandului, cu care ei reuşesc în acest fel să interacţioneze şi să formeze o relaţie pe termen lung.

Cum va fi? Cu siguranță extraordinar. Personal am fost și anul trecut, când subiectul vizat a fost neuromarketing-ul și am aflat o grămadă de lucruri noi și utile. Indiferent dacă ești la comunicare, publicitate, marketing sau orice alt profil conex, CNSC este pentru tine. Pentru că îți prezintă ultimele trendințe în materie de abordare a strategiilor de brand și te pune în dialog direct cu specialiștii din domeniu.

Despre program pe larg:

Prima conferinţă, Storyscaping: lumea de poveste a brandurilor, va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 10:00, şi le va oferi participanţilor oportunitatea de a afla câteva dintre principiile acestui concept. În cadrul acestei conferinţe, studenții vor avea ocazia să afle de la invitați ce presupune acest strategia de Storyscaping, cum a apărut în România și ce metode folosesc brandurile pentru crearea unor lumi proprii. De asemenea, tehnicile utilizate, alături de trecerea de la the big idea la the organizing idea nu vor lipsa din panelul de discuții.

Cea de-a doua conferinţă, Transmedia storytelling: un singur mesaj, platforme multiple, ce va avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 13:30, are menirea de a defini conceptul de transmedia storytelling, de a demonstra importanţa implicării consumatorului în strategia de brand, precum şi interacţiunea cu acesta. Mai mult decât atât, această conferinţă analizează impactul pe care îl poate avea utilizarea simultană a tuturor canalelor disponibile pentru transmiterea mesajului.

Ziua a doua, 24 aprilie, va începe cu o conferinţă intitulată Visual storyscaping: de la crearea unor reclame la crearea unor povești, de la ora 10:00, ce surprinde importanţa unei conexiuni emoţionale în crearea unui vizual, adaptarea mesajului la public, transformarea brandului într-un lovemark prin Storyscaping, precum şi exemple de branduri cu o identitate vizuală de remarcat.

Spre finalul zilei, de la ora 13 :00, în cadrul celei de-a patra conferinţe, intitulate Storyscapingul – noua strategie în construirea unui brand de success, se surprind punctual avantajele şi dezavantajele acestei strategii, povestea împărtăşită dintre brand şi consumator, efectele asupra unui brand, precum şi concluzii şi previziuni viitoare ce vizează domeniul.

În cele două zile de eveniment se vor desfășura workshopuri simultane susținute de către agenții de publicitate și companii, începând cu ora 16:00. Cei care se vor înscrie vor avea şansa de a pune în aplicare cunoştinţele acumulate în cele două zile de conferinţe şi studii de caz. Workshopurile reprezintă o parte foarte importantă a CNSC-ului, pentru că le permite participanților să lucreze sub îndrumarea profesioniştilor la realizarea unor campanii, utilizând strategii de tip Storyscaping.

Și pentru că atunci când am aflat că Andreea Toia este Project Managerul ediției de anul acesta de la CNSC, am știu cu certitudine că va fi un super eveniment. Implicarea și dorința sa de a promova excelența se vor reflecta într-o ediție curioasă, împletită cu invitați pe măsură și workshopuri antrenante. Ce ne-a spus Andreea Toia despre ediția de anul acesta a CNSC? “Studiile de caz îi aduc pe studenți mai aproape de tema congresului și îi ajută să înțeleagă cum se aplică această strategie. Workshopurile îi învață să rezolve un brief într-o manieră profesionistă și îi ajută să se adapteze la cerințele acestui domeniu. În plus, interacțiunea cu specialiștii în marketing și comunicare le alimentează pasiunea pentru domeniu și îi confruntă cu partea sa pragmatică”.

Eu una abia aștept să aflu despre storyscaping, așa că vă invit și pe voi să aplicați. Înscrierile la eveniment se realizează pe site-ul cnsc.primeromania.ro, la secţiunea Înscrieri și la adresa de email cnsc@primeromania.ro. Taxa de participare este de 40 RON pentru conferinţe şi studii de caz, iar pachetul complet, care include şi accesul la workshopuri, este de 50 RON. Indiferent de pachetul ales, taxa include accesul la petrecerea din cea de-a doua zi de eveniment şi gustarea din pauze.

Până aflu mai multe despre storyscaping, voi sigur nu scăpați fără să vă povestesc cum a fost!

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *