Featured

Gala Forbes Woman – Excelență la superlativ

Într-un atmosferă plăcută și întrunind cele mai importante nume ale businessului românesc, Gala Forbes Woman a reprezentat un eveniment marcat de eleganță și rafinament. Gazda evenimentului a fost Bogdan Miu, un gentalmen veritabil care a făcut piept multelor doamne ale serii. Ionuț Bunoiu, redactor șef Forbes a deschis prima parte a evenimentului, prezentând lucrurile frumoase pe care Forbes România le desfășoară: cele 7 drepturi de revistă, printre care Forbes Life, Forbes Cars, Forbes Kids, și realizarea a mai bine de 20 de evenimente anuale.

Începutul serii ne-a lansat o provocare, prin topicul putere și influență, iar răspunsul ne-a fost oferit de cele mai influente și puternice femei. Astfel, puterea e ceva ce nu poți face fără înțelepciune, puterea vine din interior, puterea înseamnă informație, responsabilitate și mobilizare de oameni, câtă vreme influența reprezintă puterea exemplului personal, sau capacitatea de a mișca lucrurile.

11005_900514686646524_8829195188698470963_n

Primul premiu al serii, destinat domeniului energetic este acordat Danielei Lulache, director general Nuclearelectrica. Vizibil emoționată, doamna Lulache a mulțumit echipei, care a aderat la setul de valori propus de dânsa, afirmând cu tărie că ”nimic nu se poate face de unul singur”.

Premiul pentru excelența în domeniul financiar a fost adjudecat de Antoaneta Curteanu, CEO Unicredit Leasing, care mărturisește că eforturile se recunosc în viață, prin urmare premiul câștigat. Secretul? ”Fără prudența femeilor din echipa mea nu aș fi ajuns aici”.

Premiul pentru încredere merge la Dana Ionescu, Managing Director Raiffeisen Investment. ”De multe ori te întrebi dacă merită”, însă cheia constă în pasiune.

Cristina Dobreanu a anunțat câștigătoarea premiului special grija pentru viitor ca fiind o doamnă ”care se gândește la ziua de poimâine, nu numai la ziua de mâine”, Raluca Tintoiu, CEO ING Pensii. Problematica economisirii pe termen lung reprezintă un aspect care ar trebuie să ne preocupe pe toți, iar doamna Tintoiu se pricepe foarte bine să ne asigure liniștea de mai târziu.

Premiul pentru influență în lumea artei este adjudecat de Manuela Plăpcianu, CEO Artmark, personalitate ce constituie un reper, construind artă în România. În scurtul discurs susținut, doamna Plăpcianu spunea că cercetările demonstrează faptul că 95% din businessuri după primul an eșuează. Aceștia care eșuează, sunt cei care fac lucrurile posibile pentru ceilalți. Ideea este să nu renunțăm, să ne reinventăm pentru a izbuti. Un ultim gând ”Iluzia că poate vom trăi într-un popor dependent de artă poate va deveni realitate”. Cu oameni asemenea Manuelei, cu siguranță nu suntem departe de împlinirea iluziei.

10857312_900519853312674_2198665419439736079_o

Premiul pentru cea mai influentă antreprenoare din România a fost atribuit doamnei Anca Vlad, CEO Catena. Premiul pentru transferul anului a fost primit de Sonia Năstase, Country Manager Nespresso România, care vizibil emoționată a spus: ”le mulțumesc doamnelor pentru inspirație permanentă”.

Măriuca Talpeș, CEO Intuitext a primit premiul special pentru educație, prezentându-și bucuria față de faptul că și educația este premiată.  Doamna Talpeș nu a omis importanța masculină, vorbind despre  puterea nespusă a femeilor datorată bărbaților din viața acestora. Rețeta unui viitor mai bun: ”emoția sufletului și multă sensibilitate face business-uri și țara asta mai bună”.

Premiul pentru debut a fost acordat Florentinei Toth, Country President Schneider Electric, care a recunoscut că se simte ca o debutantă. Frumusețea complexității a fost excelent evidențiată de aceasta: ”cum avem nevoie de ambele emisfere să funcționăm corect așa are nevoie societatea română de ambele sexe să funcționeze corect”.

Premiul pentru susținerea culturii merge la Georgiana Pogodaru, CEO Romcolor de la care am învățat că ”Visele nu au termen de expirare. La orice vârstă e posibil.”

Premiul de excelență în zona nonguvernamentală Gabriela Alexandrescu, președinte executiv ”Salvați Copii”. Premiul celebrează totodată și împlinirea unui sfert de secol de existentă a organizației, care de-a lungul timpului a ajutat peste 1 milion de copii. Doamna Alexandrescu se luptă în continuare pentru copii României, desfășurând proiecte de perspectivă. Unul dintre ele îl reprezintă mărirea alocației de la 42 de lei, la aproape 42 de euro, mai precis 200 de lei.

Premiul pentru comunicare îi revine Danielei Nicola, iar cel pentru contribuția la recunoașterea internațională producătoarei Ada Solomon, pentru filme precum ”Aferim”, ”Poziția copilului”, ”Medalia de onoare”. Ada a povestit despre respectul pe care o femeie trebuie să îl primească, lecție învățată de la tatăl său, al cărui principiu era: ”la mine acasă eu hotărăsc și nevastă-mea decide”.

11011086_900514693313190_2384040132122506539_n

Seara a fost încheiată cu un concert susținut de Colors in Stereo și cum bine spunea Bogdan Miu ”viața fără bărbați ar fi mono; și nu e bine să fie mono, e bine să fie stereo”.

Un eveniment în care marile femei ale leadershipului românesc au fost sărbătorite și au sărbătorit. O gală cu ușile închise presei, dar cu inimile deschise larg. Leadershipul feminin are nevoie de modele, iar doamnele premiate de Forbes România reprezintă adevărate etaloane în domeniile în care activează. O seară a inspirației. O seară a eleganței la superlativ.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *