Featured

ReinvenTARE

Fie că treci printr-o tranziție în viața ta sau pur și simplu simți nevoia unei schimbări, reinventarea este cuvântul.

Ce e de făcut? Îți ofer câteva sugestii, care pe mine m-au mobilizat de-a lungul timpului.

  1. Lasă-te inspirat. Ți s-a întâmplat să ai momente când ai exclanat cu toată inima ”Asta e cel mai tare lucru care mi s-a întâmplat vreodată?”. Ei bine astea sunt momentele din care îți poți extrage seva de inspirație. Nu le lăsa la voia întâmplării. Explorează-le. Explorează-te!
  2. Nu te teme să înveți lucruri noi. Înscrie-te la un curs de design, apucă-te de pictură, citește istorie. Fă lucruri noi, dar către care te simți atras. Viața e un proces continuu de învățare.
  3. Asumă-ți responsabilități. Viața este o aventură. Îmbrățișează-ți rolul de soră, prietenă, fiică, părinte, vecin, colegă, confidentă, profesionist. Asumă-te pe tine însuți!
  4. Planifică-ți timpul. Lucrează pe agendă și structurează-ți programul. Realizarea unui orar îți oferă stabilitate și încredere.
  5. Socializează. Fii deschis pentru a te reinventa. Caută oportunități de a cunoaște oameni noi și nu alege izolarea. Spune-ți povestea. Cineva va fi gata să o asculte cu plăcere.
  6. Nu-ți pierde simțul umorului. Nu uita să râzi cât de des poți și mai ales nu uita să râzi tu de tine, tu cu tine, tu pentru tine.
  7. Renunță la perfecționism. Dorința de a fi perfect de multe ori îți poate crea mari probleme. Crede în capacitatea ta de a învăța lucruri noi, crede în abilitățile tale și numai alerga după caracterul perfect!
  8. Fii conștient de brandul personal. Amintește-ți valorile care îți guvernează viața, găsește sursa credinței tale și trăiește conform principiilor în care crezi. Te poți simți nesigură în timpul etapei de reinventare, dar găsește putere în tine. Ești un brand personal și trebuie să fii conștient de acest aspect.
  9. Alege-ți un mentor. Alegerea unui mentor nu se asemănă cu selecția de la raftul de dero sau de la magazinul de ciocolată. Caută persoana care te inspiră și mai ales care îți poate fi de ajutor în procesul de clarificare a identității tale. Mentorul este cel care îți oferă suportul și ajutorul de care ai nevoie în schimbarea de care ai nevoie, dar mai ales care are expertiza necesară de a te ghida.

Schimbarea e în tine, schimbarea se trăiește, schimbarea apare nu pentru că poți, ci pentru că o dorești suficient de mult. Azi. Zi de zi.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *