Featured

Bruxelles – Capitala Europei. A ciocolatei. A frumosului!

Lăsând în spate Carpații, m-am îndreptat cu o viteză de peste 800 km/h către minunata capitală a Belgiei, pe care aveam de gând să o explorez pas cu pas.

DSCF6190

Orașul Bruxelles este supranumit și capitala Uniunii Europene, întrucât găzduiește principalele instituții ale UE, cum ar fi: sediul Comisiei Europene, a Consiliului Uniunii Europene, sediul Parlamentului European, alături de sediul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Orașul îți încântă privirea și îți bucură sufletul prin mixul dintre arhitectura modernă a instituțiilor europene și clădirile medievale, cu arhitectură gotică sau art nouveau.

DSCF6274

Parlamentul European

Instituțiile europene impresionează prin masivitatea lor, în vreme ce străduțele înguste te poartă spre magazinele pline de dulciuri tradiționale și suveniruri. Nu m-am putut abține și am savurat din plin gofrele și ciocolata, care sunt pur și simplu delicioase. Musai de încercat sunt și cartofii prăjiți, cu care belgienii se laudă la orice pas. Belgienii continuă să își dispute ”inventarea” cartofilor prăjiți cu francezii, iar în decursul anului trecut o organizație a intentat o petiție prin care belgienii erau invitați să semneze o petiție pentru ca acest preparat să intre în patrimoniul UNESCO.

DSCF6301DSCF6429

 

Piața Mare din Bruxelles sau Grand Place reprezintă km 0 al orașului și găzduiește primăria capitalei și Casa Regală. Dacă ziua, magazinele te îmbie la cumpărături, seara piața ne oferă un spectacol de lumini și culoare extraordinar. Catedrala Sfinților Mihail și Gudule, construită în stil gotic în 1226 seamănă izbitor cu Notre-Dame de Paris, iar Galeriile Saint-Hubert reprezintă primul spațiu de cumpărături cu arcade din Europa, fiind locul ideal de cumpărături unde găsești de toate, pentru toată familia.

DSCF6437

Catedrala Sfinților Mihail și Gudule

DSCF6315

Primăria orașului

DSCF6373

Un punct de reper pentru orașul Bruxelles este Manneken Pis sau ”omulețul pișăcios”. Legenda spune că în secolul al XVIII-lea când olandezii au dat foc cetății, un băiețel a salvat orașul de la distrugere urinând pe fitil. Astfel, în semn de recunoașterea pentru fapta acestuia, statuia băiețelului e la loc de cinste în oraș.

DSCF6456

Manneken Pis

Bruxellesul te încântă, te îmbogățește și te dezvoltă. De la Atomium la Parlamentul European, de la muzeele încărcate de istorie, la bunătățile belgiene încărcate de calorii, de la parcurile incredibile la arhitectura impresionantă, orașul se redefinește și odată cu el te redefinești și tu, un simplu călător.

DSCF6419

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *