Featured

somn odihnitor = disciplină zilnică

Slabilește-ți un ritual înainte de a merge la culcare pentru a te odihni mai bine și pentru a-ți începe ziua energic și în forță.

Îți ofer câteva direcții, pe care și eu le practic și care te pot ajuta să dormi mai bine:

  • O băutură caldă: îți recomand cu drag o rețetă pe care o prepar de multe ori înainte de a merge la somn. Fierbe pe foc un pahar cu lapte, în care lași să se topească ciocolată solidă. Adaugă un baton de scorțișoară și puțină păstaie de vanilie (poți pune și esență de vanilie). O băutură caldă, cremoasă și liniștitoare înainte de somn.
  • Fă-ți to do-ul pentru următoarea zi. Scrie în agendă prioritățile următoarei zile. Te va ajuta să știi pe ce îți concentrezi atenția și astfel nu vei lăsa gândurile referitoare la activități și obiective să te distragă de la somn.
  • Ritualul de igienă. Îți poate părea banal, dar spălatul pe dinții, curățarea feței și aplicarea unei creme sau loțiuni de corp chiar îți dă o stare de bine. Eu ador cocosul, lavanda și vanilia. Mă relaxează și îmi dau o stare de bine.
  • Meditează. Exersează. Ia-ți timp cu tine însuți. Fii recunoscător pentru ziua care tocmai a trecut. Bucură-te de momentele de victorie de peste zi. Cinci minute de relaxare, exerciții de respirație și stretching pot face minuni.
  • Citește. Lectura de seară este benefică asupra creierului și ajută la relaxare. Asta atunci când citești ceva ce nu are legătura cu munca. Citește-ți pasiunile sau cărți care îți pot fi de folos în dezvoltarea ta. Recunosc că în ultima vreme mă atrag tare mult memoriile și biografiile, motiv pentru care înainte de culcare mă inspir de la oameni care au schimbat ceva, care au avut curajul de a lupta pentru visele lor (vezi cartea lui George W. Bush).

 

Disciplina vine la pachet cu avantajele ei. Așadar nu ezita să îți disciplinezi programul înainte de a te pune la somn. O carte bună cu mulțumire în suflet asezonat cu o ciocolată caldă e tot ce ai nevoie pentru un somn liniștit.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *