Featured

Ploaia Persidelor – bucuria sufletului

Perseidele. Sau bucuriile de azi-noapte. Dex-ul spune că perseidele reprezintă ”ploaia periodică de stele din direcția constelației Perseu, care apare la mijlocul lunii august”. Totodată, Perseida este o ”stea căzătoare din direcția constelației Perseu”, de aici și denumirea ploii de stele.

De dragul spectacolului stelar, m-am încumetat să îmi fac curaj să admir frumusețea Creatorului. Înarmată cu o pătură și hanorac, căci la Pârâul Rece nopțile sunt friguroase, am plecat pe munte să îmi găsesc un loc cât mai departe de lumina artificială, care mi-ar fi putut zădărnici încercarea de a capta deslușit dansul stelelor.

Prima stea nu s-a lăsat mult așteptată, iar sentimentul de a fi martoră acestui fenomen unic și de fiecare dată diferit a fost incredibil. Fluturi în stomac zburau în formație de bucuria sentimentului înălțător. Credeam că mă voi plictisi ușor, dar am tremurat de bucurie la fiecare stea și deși inițial mi-am propus să țin socoteala stelelor căzătoare, în final le-am pierdut numărul. Fiecare stea în unicitatea ei avea un alt traseu, un alt licăr, fugind spre un alt loc.

Sursă foto: Dragoș Asaftei

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *