Featured

3 erori grave în personal branding

Nevoia de diferențiere a indivizilor devine un aspect tot mai important, motiv pentru care interesul pentru personal branding este în creștere, iar oamenii doresc să afle mai multe despre cum își pot construi și ulterior menține un brand puternic.

Dintre erorile cele mai frecvente remarcate la persoanele interesate de construirea brandului personal se numără:

  1. Lipsa autenticității

Dorința indivizilor de a se diferenția poate da naștere la crearea unor aparențe, doar de dragul de a câștiga vizibilitate publică. Această strategie poate funcționa pe termen scurt, însă pe termen mediu și lung va dăuna ireperabil imaginea ta publică. Dacă îți adaugi titulaturi pe care nu le ai, dacă pozezi în expert într-o zonă unde nu ai expertiză, mai devreme sau mai târziu vei fi deconspirat. Mizează pe autenticitate și adevăr în proiectarea brandului personal și nu vei avea decât de câștigat.

  1. Cantitatea în detrimentul calității

Oricât ai încerca nu vei fi plăcut de toată lumea și implicit nu te poți adresa tuturor, așadar nișează-te. În funcție de expertiza ta, comunica cu acea categorie de public care îți poate cumpăra produsele/serciviile oferite și alege să le oferi acestora conținut calitativ. De exemplu, în comunicare pe blog cu publicul tău țintă, contruiește-ți articole care să le ofere acestora un plus valorare atunci când îl parcurg. Decât să scrii zilnic, doar de dragul de a scrie, poți scrie săptămânal, oferind informații calitative și prețioase.

  1. Centrarea asupra propriei persoane

Brandul personal este despre tine, însă îi vizează și pe ceilalți, cu precădere atunci când îți construiești brandul personal cu scopul de a-ți oferi expertiza sau de a vinde serviciile tale. Nu te centra doar asupra ta, ci descoperă care sunt elementele care trezesc interesul publicului tău țintă. Care sunt subiectele de care acesta este interesat? Cum poți oferi valoare audienței/clienților tăi? În personal branding este și despre ei, nu doar despre tine.

Acum că ai descoperit care sunt cele mai grave erori în personal branding, ai grijă să nu repeți și tu! Învață să îți crești brandul personal în timp, mizând pe autenticitatea personală și calitatea resurselor oferite!

Sursă foto: www.jamesbrockbank.co.uk

2

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *