Featured

Teatrul fără vârstă

By Sunday, October 25, 2015 No tags Permalink 1

După o vară secetoasă în arta teatrului, m-am bucurat de începerea stagiunii Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, savurând cu plăcere piesele readuse la viață. Vineri seara m-am bucurat să văd săla plină: multe cupluri, tineri veniți în gașcă, copii de 8-9 ani, studenți singuratici.

În această mare de oameni, m-a frapat prezența unei doamne în vârstă de 80 de ani, ce se sprijinea cu putere de fiica și ginerele său. Mersul obosit și sacadat reflecta generațiile trecute peste viața sa, însă în ciuda anilor înaintați, iubirea pentru artă nu a murit. Asezată la două scaune de mine, doamna savura piesa prin toți porii. Nu auzea totul, dar trăia totul.

Privind-o cu admirație, am realizat că teatrul nu are vârstă. Nici prejudecăți. Are doar multe povești de spus și de jucat. De trăit și de bucurat sufletul. Noi suntem cei care ridicăm barierele vârstei. Credem că teatrul este doar pentru generația trecută, sau pentru cea viitoare, când de fapt teatrul este pentru azi, pentru acum, pentru fiecare dintre noi.

Sursă foto: TNB

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *