Featured

Ce mi-a plăcut la Grădina Zoologică din Praga

Grădină Zoologică din Praga trebuie să fie neapărat pe lista de must see, pentru că este unul din locurile care te va încărca cu energie şi îţi va pune zâmbetul pe buze, fie că vrei sau nu. Incovenientul este că pentru a avea timp şi a nu fi pe fugă, ar trebui să îţi rezervi o zi întreagă, pentru a reuşi să o vezi în totalitate şi să ştii că ai bifat toate locurile.

Cum ajungi la Grădină Zoologică? Ei bine, de pe linia de metrou C (cea roşie), mergi până la staţia Hadrazi Holesovice, iar când ieşi de la metrou în partea stângă, imediat vei zări staţia de autobuz. Pentru că Grădină Zoologică este situată în afară oraşului, vei lua autobuzul 112 care te lasă direct în faţă la Grădină, este o cursă specială, care face doar traseul metrou-grădină.

Dacă mergi în week-end, cum am făcut eu, pregăteşte-te să stai la coadă, pentru că va fi plin de familii cu copii, găşti de prieteni, cupluri, de la mic la mare, oamenii merg la Zoo. Dacă stai mai mult zile în Praga şi vrei să vezi cât mai mult, îţi recomand să îţi achiziţionezi cardul Troja, pe care îl poţi cumpăra de la Grădină Zoologică. Costă 300 de coroane şi ai inclusă intrarea la zoo, intrarea la Grădină Botanică şi intrarea la muzeul Troja care se află vis-a-vis de grădină. Partea bună este că nu trebuie să le vezi pe toate într-o singură zi, ci cardul are valabilitate până la finalul lui septembrie. Este mult mai rentabil decât să plăteşti intrarea pentru fiecare obiectiv în parte: la Zoo costă 200 de coroane biletul pentru adult, la Grădină Botanică 150 de coroane, iar la Troja 120 de coroane.

Revenind la Grădina Zoologică, ce mi-a plăcut foarte mult a fost organizarea ireproşabilă, la orice pas găseai toalete curate, multe restaurante şi terase unde puteai savura atât mâncare tradiţională, cât şi îngheţată, sandwich-uri sau răcoritoare şi foarte multe automate, de unde îţi puteai achiziţiona de toate.

Grădina este foarte mare şi este împărţită în special în 2 zone, cea de jos şi cea de sus, care este un fel de deal, pe care îl poţi urca şi ajungi prin alte locuri. Tocmai pentru că este aşa de mare grădină beneficiază şi de un telescaun, care face legătură între zona joasă şi cea de sus, pentru că după câteva ture ale grădinei deja simţi cum picioarele îţi cer o pauză. Cehii ştiu să facă turism şi să îţi ia bani pentru orice, însă o fac deştept. Telescaunul costă 25 de coroane, şi în Zoo există de asemenea trenuleţe pentru „copii“ mari, pentru cei care vor să se plimbe în grădină.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că au încercat să recreeze mediul natural cât mai autentic pentru animale. Ursii polari au o cascadă cu piscină, unde se bălăcesc de plăcere, şi au chiar şi gheaţă tocmai pentru a recrea mediul cât mai aproape de cel natural. Pinguinii au un întreg bazin numai al lor, iar când intri în jungla indoneziană, totul este de acolo. Africa. Zembre, elefanţi, girafe. Direct din inima Pragăi în sălbatica Africă, totul vibrează şi îi de acolo. 

Recomand din toată inimă să o puneţi pe lista de văzut în Praga. Îţi ia o zi, dar îţi pune zâmbetul pe buze şi îţi dă energie pentru mult timp.

 

Catalina Ciobanu_Gradina Zoo din Praga

Loc de joacă pentru copii

Catalina Ciobanu_Gradina Zoo din Praga

Telescaun

Catalina Ciobanu_Gradina Zoo din Praga

Locul de joacă al gorilelor

Catalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Catalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din PragaCatalina Ciobanu_Gradina Zoo din Praga

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *