Featured

Muzeul Kafka, lecția implicării tehnologice

Kafka este un personaj extrem de îndrăgit în Praga, sunt multe locuri în oraş cu statui ale sale sau diverse alte reprezentări, motiv pentru care nu am ezitat nici o secundă să vizitez casa memorială Kafka, fiind extrem de curioasă cum arată un muzeu al unui mare scriitor în Praga.

Biletul pentru adult costă 200 de coroane, însă cu legitimaţia de student din România am reuşit să beneficiez de bilet redus, plătind astfel doar 120 de coroane. La final am rămas cu ideea că muzeul este dovadă vie a implicării tehnologice, întrucât am văzut case memoriale chiar în România cu mult mai mult material şi substanţă, adică pe lângă cărţile, scrisorile, pozele cu autorul şi alte diverse obiecte care au aparţinut autorului.

Da, muzeul cuprinde scrisori ale lui Kafka, diverse poze, însă nu pot spune că este wow din punct de vedere al conţinutului. Ceea ce m-a surprins însă au fost modul în care aceste scrisori, cărţi, poze au fost susţinute de tehnologie. În muzeu sunt proiecţii 3D sau diverse videouri care prezintă Praga anilor în care Kafka a trăit acolo.

Mă gândeam cum ar putea arată muzeele din România, dacă am reuşi să ne folosim de tehnologie pentru a pune în evidenţa cât mai bine moştenirea culturală atât de preţioasă care ne-a rămas. Oare cum?

Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu Muzeul Kafka_Catalina Ciobanu

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *