Featured

Divoka Sarka, rezervația naturală de lângă Praga

Printre lucrurile pe care le iubesc foarte mult la Praga se numără zonele sale verzi, parcurile super mari și îngrijite sau locurile ascunse unde natura se desfășoară în toată sălbăticia ei. Unul dintre aceste locuri este Divoka Sarka, un loc de care am fost extrem de plăcut surprinsă. Aflată doar la câțiva km de Praga, această rezervație naturală reprezintă o deconectare imediată de la agitația orașului. Se poate ajunge foarte lejer cu tramvaiul 20,  în drumul spre aeroport, până la capătul de linie al acestuia.

Am întâlnit multe persoane care alergau, erau cu bicicletele, se plimbau cu copii sau făceau hiking, iar când vremea este caldă pe perioada verii în rezervație este prezentă și o piscină publică, cu mese de tenis și teren de volei pe nisip, unde te poți relaxa în zilele călduroase de vară. De asemenea, sunt organizate multe concerte în aer liber sau sunt transpuse piese de operă și teatru.

În cehă Divoka Sarka se traduce ”Sălbatica Sarka”, o femeie războinică, care conform mitului existent s-ar fi aruncat de pe stânci în numele dragostei pe care o purta lui Ctirad, un luptător ar armatei. Pentru că da, rezervația are și multe stânci, de unde se vede un apus superb și o panoramă extraordinară asupra naturii. Drumuri de țară prăfuite, natura în toată frumusețea sa și multă liniște. Liniștea naturii care îți îmbrățișează sufletul.

Divoka Sarka. Un loc mai puțin cunoscut, dar cu siguranță mult mai frumos decât pot pozele să exprime.

Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka Catalina Ciobanu_Divoka Sarka IMG_9202

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *