Featured

Cum am reușit să citesc 72 de cărți în 2016?

By Sunday, January 1, 2017 No tags Permalink 4

Cu planificare. Multă. La începutul lui 2016 îmi fixam ca obiectiv să citesc minim 52 de cărți, câte o carte pentru fiecare din săptămânile anului. Am reușit cu bucurie și recunoștință să depăsesc cu ”doar” 20 targetul inițial, iar efectele lecturii le resimt pe toate planurile. Nu e ușor să îți faci timp pentru citit, atunci când deadline-urile bat la ușă, când alte activități pot părea mai atrăgătoare sau pur și simplu ești mereu pe fugă, iar expresia ”nu am timp să citesc pe cât aș vrea” e aliatul de nădejde.

Ei bine, în cazul meu am reușit să adun cele 72 de povești extraordinare prin planificare constantă, prin punerea în agendă a timpului de lectură. Fie că îmi scriam ”azi citesc 30 de pagini„, sau ”citesc jumătate de oră”, cititul trebuia să fie acolo, prezent. Uneori am ajuns să îmi planific cititul în funcție de cartea aleasă și de numărul de pagini al acesteia,însă cu siguranță planificarea și constanța au fost cheile de bază ale reușitei celor 72 de perle. 

De la biografii, beletristică, cărți de business sau spirituale, toate m-au  îmbogățit fantastic, iar roadele cititului niciodată nu se lasă așteptate. Îți prezint 8 cărți care m-au marcat în 2016 și ți le recomand cu bucurie pentru 2017:

 • Biblia – am reușit să o termen încă o dată anul acesta și rămân la ideea că este cea mai fascinantă carte din câte am citit vreodată. Nu te lăsa ghidat de ideea că e o carte dificilă, îți spun cu siguranță că vei găsi infinit de multe pilde pline de înțelepciune în ea. Cum zice versetul ”credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17)
 • În pielea unei jidadiste – Anne Erelle. O carte terminată în 2 zile, care m-a fascinat de la prima pagină. Cartea spune povestea unei jurnaliste care se lasă racolată online de unul din liderii grupării Statului Islamic, care ajunge să o ceară în căsătorie rugându-o să vină în Siria. Pentru a descoperi care sunt modalitățile de recrutare ale Statului Islamic și cum funcționează de fapt toată mișcarea, jurnalista și-a pus viața în pericol, cartea fiind scoasă sub o identitate falsă pentru protejarea sa.
 • Psihologia persuasiunii – Robert CialdiniO carte care mi-a deschis ochii în ceea ce privește tehnicile de persuasiune folosite de companii și indivizi pentru a ne convinge să spunem ”da”, la lucruri de care nu avem nevoie. Mi-a plăcut faptul că autorul folosește exemple concrete și simple care te fac să te identifici și cu siguranță îți atrag atenția pentru a te gândi de 2 ori data viitoare atunci când spui ”da”.
 • Branding yourself. How to use social media to invent and reinvent yourself – Erik Deckers O carte utilă dacă ești interesat de personal branding și vrei să cunoști mai multe despre cum îți poți pune în evidență calitățile în context profesional. Mi-a plăcut că autorul cărții prezintă pricipalele rețele sociale și care sunt strategiile potrivite fiecăruia dintre acestea.
 • Liderii mănâncă ultimii – Simon Sinek și Nu mâncați niciodată singuri – Keith Ferrazi nu sunt 2 cărți despre mâncare 🙂 ci despre leadership, networking și puterea relațiilor. Pentru a valorifica puterea echipei, un lider trebuie să știe să investească în oamenii din viața lui.
 • Pe linie – Serena Williams. Cartea mi-a revelat omul Serena Williams, mai presus de jucătoarea de tenis Serena Williams. Am scris despre lecțiile asimilate din carte aici și o recomand cu căldura inlcusiv celor care nu sunt familari cu lumea tenisului. 
 • Am fost medic la Auschwitz – Miklós NyiszliPentru mine cartea lui Miklós, care este un evreu din Oradea mi s-a părut cea mai bună din scrierile despre Auschwitz pe care le-am citit. Iar anul acesta când am reușit să ajung în lagărul de concentrare, la câteva luni distanță de când terminasem cartea, mi-a fost adevărată călăuză în a-mi explica mai bine locurile care mă înconjurau. O carte care prezintă suferința unui lagăr de concentrare și granița dintre a fi uman și a deveni monstru, fără conștiință și Dumnezeu.
 • Mentor like Jesus –  Regi CampbellCarte scrisă de un antreprenor despre mentoring și cum putem învăța din viața lui Hristos atâtea lecții fantastice despre leadership, de la cum să te porți în relaționările tale, la cum să îți crești copii, echipa, business-ul, viața.

Pentru 2017, urmează alte obiective de lectură pentru că visând măreț, atingi măreția.

Îți doresc să investești mai mult în tine prin lectură,  pentru că citind devii bogat, iar bogat devii puternic. 

4
1 Comment
 • Mihai Nicu
  April 29, 2018

  Super. Imi place mult felul tau de a fi . Multumesc mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *